Unpacked događaj donosi iznenađenje: Sertifikovan Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung Galaxy Watch Active 2.png
Galaxy Watch Active pametan sat konačno dobija naslednika. Uređaj koji se pojavio na sertifikaciji nosi broj modela SM-R830, a odnosi se na verziju od 40 mm. Zasnovano na skicama, postojaće i još jedna verzija pametnog sata od nerđajućeg čelika, a očekuje se i verzija sa veličinom od 44 mm, kao i model sa LTE podrškom.

Fotografije pokazuju da će Watch Active 2 biti sličan Galaxy Watch Active satu. Primetan je Samsungov One UI preko Tizen OS-a, koji predstavlja softversku podršku za satove. Ovaj uređaj će sadržati i 4GB skladišnog prostora.

Ranije su se pojavile specifikacije za Galaxy Watch Active 2, koje ukazuju na 1.2-inčni Super AMOLED ekran na modelu od 40 mm i 1.4-inčni Super AMOLED ekran na većem modelu od 44 mm. Oba ekrana su zaštićena Gorilla Glass DX+ zaštitom i imaju 360 x 360p rezoluciju.

Pametne satove pokreće Exynos 9110 čipset, a sadržavaće 768MB RAM-a na Bluetooth varijanti i 1.5MB RAM-a na LTE varijanti. Model od 40 mm ima 247mAh bateriju, dok će 44 mm model imati 340mAh bateriju.

Postoje nagađanja da bi Samsung Galaxy Watch Active 2 pametni satovi mogli biti predstavljeni uz Galaxy Note 10 liniju, tokom Unpacked događaja koji je zakazan za 7. avgust. Držimo pesnice da ga ugledamo što pre.